The best pool in the world!
Verwarming

Welke verwarming kiest u het best voor uw zwembad?


Wij gaan ervan uit dat u uw zwembad van ongeveer Pasen (April) tot Allerheiligen op temperatuur wil brengen en houden.

Doorgaans spreken we dan toch over een temperatuur van 27 à 29°C.  Dit zal uiteraard de grootste jaarlijks kost zijn, dus best even de opties overwegen.


Hoe verwarm je nu best je zwembad?



1. Warmtepomp

Een warmtepomp is de meest economische manier om uw zwembad te verwarmen. Wij werken met warmtepompen die een COP van 5 hebben. Dit wil zeggen dat 1Kw verbruik tot 5Kw opwarming kan geven aan uw zwembad.

Onze warmtepomp is standaard geschikt om tot -5°C een rendement te halen. In de praktijk zal de warmtepomp ALTIJD afgekoppeld en leeggelaten zijn voor het begint te vriezen.

Maar d.w.z. dat onze warmtepompen wel al vroeger op het seizoen kunnen opgestart worden, en dat u niet hoeft te wachten tot er een gemiddelde buitentemperatuur van +15°C is zoals met de meeste warmtepompen.


NIEUW zijn de FULL Inverter warmtepompen.

Dit is een wamtepomp die zo zuinig is dat deze een A-label heeft gekregen. Deze warmtepomp is zuiniger omdat deze warmtepomp op verschillende snelheden kan werken.

Waar een gewone warmtepomp altijd op volle toeren gaat draaien, gaat deze warmepomp intelligent mee voelen en denken. Zo zal deze soms zien dat ze op volle toeren moet werken, of op gemiddelde snelheid of maar op economy mode om een beetje bij op te warmen. Hierdoor zal deze warmtepomp afhankelijk van de gekozen snelheid ook minder lawaai produceren.

Deze warmtepompen kunnen zelfs tot een COP van 8.3 gaan, d.w.z. 1 kw verbruik kan tot 8.3Kw warmte opleveren voor uw zwembad.

Het spreekt voor zich dat dit de meest economische manier is om uw zwembad op te warmen.


2. Vergeet natuurlijk daarbij ook niet de opwarming die u al krijgt van de zon, want we werken sandaard met een veiligheidsafdekking met SOLAR lamellen welke al tot 5°C/dag het zwembadwater kunnen opwarmen op een zonnige dag.




Wil u ook tijdens de winter uw zwembad verwarmen?

Dan kan dit niet met een zwembad-warmtepomp. U bent dan verplicht om te werken met een warmtewisselaar op uw bestaande verwarming  of met een gasheater zoals de MasterTemp van Pentair.


3. Warmtewisselaar: : U laat een warmtewisselaar (liefst Titanium) plaatsen zodat u gebruik kunt maken van uw huidige centrale verwarming om uw zwembad mee te verwarmen.

voordeel is dat u ook tijdens de winter uw zwembad kun verwarmen.

Nadeel is wel dat uw verbruik hoger zal liggen dan met opwarming via een warmtepomp


4. MasterTemp : dit is een gasbrander die rechtstreeks uw zwembadwater zal opwarmen.

Voordeel is de zeer snelle opwarming van uw zwembad en dit zowel zomer als winter (het ganse jaar rond) .

Dit is aan te raden voor mensen die enkel tijdens het weekend of in bepaalde perioden snel willen opwarmen.




Omdat een zwembad toch altijd energie verbruikt, kunt u verwegen om met zonnepanelen te gaan werken om zo uw energiefaktuur te verlagen.






Kit 1 : Plug 'n play 1Kw, 10 jaar garantie

  • 4 x 260Kw panelen
  • 2 X micro inverter 500W 
  • kabels en connectoren
  • montage kit voor een plat dak (kleine meerprijs voor montage voor hellende daken mogelijk)

Prijs : 1.390€ Excl BTW (excl. levering en installatie)







 Het grootste voordeel van deze kit is dat iedereen dit kan installeren. De micro converter dient aan de achterkant van het paneel gemonteerd te worden, de aansluit kabels van het paneel gekoppeld aan de converter, en dan de converters koppelen aan elkaar.

Het grootste voordeel is indien 1 paneel stuk gaat, de andere gewoon blijven verder werken. Ze zijn als het ware parallel gekoppeld.

Een ander groot voordeel is dat er gewoon een stekker in een stopcontact gestoken dient te worden om de stroom op het net te brengen. Vandaar plug 'n play...

 

Kit 2 : SolarKit 2Kw, 10 jaar garantie

  • 8 x 255Kw panelen
  • 1 X omvormer 2500watt AC/3000watt DC
  • alle kabels en connectoren
  • montage kit voor hellende daken portrait 2 x 4

Prijs : 2.990€ Excl BTW (excl levering en installatie)

Dit is een complete kit met maar liefst 2Kw aan opbrengst. Niet zo moeilijk te plaatsen maar de panelen worden in serie geschakeld. Is er 1 defect, dan ligt de productie van stroom stil. Alles dient centraal te worden afgemonteerd op de omvormer. Deze omvormer moet op zijn beurt aangesloten worden op het net met een voldoende dikke stroom kabel.

 Andere kits zijn ook mogelijk. Allen met aangepaste omvormer en montage materiaal voor hellende daken

Voor 3Kw :   12 x 255Wp 

Voor 5Kw :   20 x 255Wp 

Voor 10Kw : 40 x 255Wp